FACTS ABOUT 10 AşAMADA TüP BEBEK REVEALED

Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed

Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed

Blog Article

Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak advertına dondurulup daha sonra transfer edilir.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %fifteen civarındadır.

Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.

Tüp bebek işlemlerine başlamadan önce gebelik oluşumuna engel olan problemlerin araştırıldığı testlerin mutlaka yapılması gerekir. 

Baba adayında sperm sayısının ve hareketliliğinin az, şekil bozukluğunun fazla olduğu durumlarda, kadında ise toplanan yumurta sayısının az, kalitenin düşük olduğu ya da yumurta zarının kalın olduğu durumlarda mikroenjeksiyon tekniği kullanılır. Ayrıca açıklanamayan kısırlık olgularında ve daha önce tüp bebek başarısızlığı yaşamış çiftlerde de mikroenjeksiyon tekniği uygulanır.

Luteal faz desteği advertisementı verilen bu tedavi gebelik gerçekleştiğinde 10. gebelik haftasına kadar devam eder.

Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya 3. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene Polycystic Ovary Syndrome olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir dilemma yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. ten ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.

Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle yardımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Gardenımcı üreme teknikleri dendiğinde Tüp bebek tedavi süreci aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.

Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan tıbbi bir iğne gardenımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.

Tüp bebek tedavisine karar verildiğinde ilk olarak hastanın ultrason değerlendirmesi ile yumurtalık ve rahim incelemesi yapılır. Bu incelemede hastaya hangi ilaç protokolünün uygulanacağına karar verilir.

Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %50 arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir​.

I) Anne veya baba adayında genetik challenge varsa Çiftlerden birinde bilinen  bir genetik dilemma varsa embriyolara genetik…

Aşının tuttuğunu nasıl anlarız?Aşırı stres hamile kalmayı engeller mi?Avokado bebeğin tutunmasına propertyımcı olur mu?Avokado meyvesi ne işe yarar?Avokado yumurta kalitesini artırır mı? SON YAZILAR Tüp bebek embriyo transferi sonrası ne yemeli?

Report this page